Szakmai befektetés

Kistelek geotermikus közműrendszer

Kisteleken a geotermikus rendszer szolgáltatása két részből áll. Nagyobb részben a közintézmények hőellátását biztosítjuk, kisebb felhasználási terület a Tanuszoda- és Élményfürdő termálvízzel való ellátása. Hőellátás szerinti csoportosítás: fűtési célú felhasználás, használati melegvíz előállítása. Fürdő célú felhasználás: forgatott és szűrt rendszerű medencék kiszolgálása, töltő-ürítő rendszerű medence ellátása. A felszínre történő kitermelést követően a termálvíz több vízkezelési eljáráson keresztül jut el a felhasználási pontokig. Főbb technológiai beavatkozás: szellőztetés, gáztalanítás, nyomásfokozás, vastalanítás. Rendszer vezetékhálózata jelenleg 1,4 km, további bővítésekkel együtt 4,2 km lesz, ami tartalmazza a visszasajtoló kutat is. Így biztosítva a folyamatos üzemet, a legszigorúbb környezetvédelmi előírások kielégítése mellett.

Zalaegerszeg geotermikus közműrendszer

A zalaegerszegi geotermikus rendszerre jellemző, hogy összetettségével biztosítja a legkülönbözőbb felhasználási módozatokat. A termelő kút a Pózva Kórház udvarán helyezkedik el, ahonnan kiindulva "felfűzésre kerültek" azon épületek hőközpontjai, amelyek eddigi fűtés- és melegvízellátása gázüzemmel történt. Következő felhasználási terület a fürdő célú felhasználás, ami két részből áll: AQUACITY hő- és vízellátása, valamint a Termálfürdő hő és vízellátása. A folyamatosan működő automata rendszer, olyan szabályozott működést hoz létre, amely által biztosított a geotermikus energia nagyhatásfokú kihasználása. A folyamatosan bővülő felhasználói kör 2004-től megelégedettséggel üzemeltetheti belső gépészeti rendszerét, ami jelentős földgáz megtakarítást jelent, vagy teljes leállást a régi, általánosságban elavultnak nevezhető rendszerekben.
Kiépített hálózat: 6 km hosszú, A 200-as hőszigetelt csőrendszerből és a hozzá tartozó szerelvényekkel. Megtáplált épület(rész)ek: kórház központi épület, idősek otthona I., idősek otthona II., fogyatékosok otthona, camping, AQUACITY gépház I.-IV., Termálfürdő gyermekmedence és élménymedence. További felhasználási lehetőség a Zalaegerszegi AQUACITY kiegészítéseként megépítendő szálloda és fedett fürdő, amely megvalósításával egyedülálló megoldásokat alkalmazva használná fel a termálenergiát. Pl.: abszorpciós hűtő alkalmazása (melegvíz felhasználásával épülethűtés).

Szeged, Észak I/A és I/B termálprojekt

Az AQUAPLUS KFT. befektetőként is, kivitelezőként is és szakmai kihívásként is elkötelezett híve a kedvező hazai geotermikus adottságok kihasználásának, a termálenergia -mint környezetbarát megújuló energiaforrás- térhódításának. Az általunk létesített termálprojektek környezetvédelmi hatása közel 100 M m3 füstgáz, 15 M kg széndioxid, 25 E kg nitrogéndioxid környezeti terhelést vált ki évente.

Hódmezővásárhely geotermikus közműrendszer

Hódmezővásárhely Önkormányzatával közös beruházásként készült el a termálenergiát teljes keresztmetszetében hasznosító -Közép Európában egyedülálló- Hódmezővásárhelyi Geotermikus Közműrendszer, amely négy lakótelep háromezer távfűtött lakásának teljes használati melegvíz igényét biztosítja, valamint közel 40.000 GJ/év hőmennyiséggel részt vállal a fűtési hőenergia szükségből.

A rendszer közreműködésével évente mintegy 2 millió m3 földgáz kerül kiváltásra helyi, környezetbarát és olcsó energiahordozóval.