Mélyfúrású víz- és termálkutak tervezése, kivitelezése, javítása eredmény-garanciával

Kivitelezéseink során a kor technikailag legkorszerűbb szerkezetű és anyagú kútjait valósítjuk meg. A rotary fúrási technológia kiegészül a zárt felszíni iszaprendszerrel, amely a környezet-védelmi szempontokon túlmenően jelentős rétegvédelmi előnyöket jelent. A technikai béléscső rakat a tárolószint felett cementezésre kerül, majd a vízadó rétegek felbővítése után építjük be a nagy teljesítményű szűrőrakatot. Kútjainkat korszerű Johnson-típusú szűrőkkel képezzük ki, melyeket a kor igényei szerint kavicsoljuk. Ezen kútkiképzési és kútfúrási technológiák jelentős víztermelés növekedést és kút élettartam növekedést eredményeznek az alkalmazott szabadalmak hatékonysága miatt.
Társaságunk Magyarország azon kevés számú kútfúró vállalkozása közé tartozik, amely az összes fúrási eljárással képes kutak kivitelezésére.

Az új kutak építésén túl meglévő elöregedett, csökkent vízhozamú kutak (hideg- és melegvizes kutak egyaránt) javítását is végezzük. A saját fejlesztésű AQUA-1000-es kútjavító berendezéssel és kiegészítő eszközeivel elvégezhető műszeres kútvizsgálat, talphomok, iszaplerakodás eltávolítása, szűrőmosatás, szűrőfelület szakaszos (pakkeres) termeltetése, oldatok, szuszpenziók kívánt mélységbe juttatása (vegyszeres rétegkezelés, cementdugók elhelyezése), hidrodinamikai mérések elvégzése. A szerkezetileg hibás kutak szűrőcserés vagy betétszűrős felújítását is vízhozam-garanciavállalással végezzük. Társaságunk 1989 óta számos hideg vizes és termálvíz kitermelésre alkalmas kutat épített. Képes a sekély mélységű megfigyelő kutaktól kezdve, a városok, ipari üzemek vízellátását szolgáló hideg vizes kutakon át, egészen a nagy mélységű (2.000 m felett) termál kutak megfúrására. A munkák elvégzéséhez rendelkezésünkre állnak különféle fúráskapacitású és terhelhetőségű kútfúró berendezések, jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező mérnökök, fúrómesterek és kútfúró munkatársak.

Társaságunk a magyarországi építőipari ágazatban bekövetkezett változásokat, valamint a hosszútávú tendenciákat folyamatosan követi és fejlesztési stratégiáját ehhez igazítja. Az elmúlt években jelentős számban jelentek meg azon potenciális megrendelők, akik a beruházásaik hatékony, gyors, legmagasabb minőségben történő kivitelezésén túl kiemelt figyelmet szentelnek a beruházások során a fenntartható, környezetkímélő technológiák alkalmazására. A kivitelezés során a környezethasználatot úgy kell megszervezni, hogy az a legkisebb mértékű környezetterhelést és igénybevételt idézzen elő. A tevékenység végzése során törekedni kell a környezetszennyezés megelőzésére, valamint a környezetkárosítás kizárására.

Társaságunk az eszközfejlesztési beruházásai során különös figyelmet fordít arra, hogy a földtani közegbe történő beavatkozást minden esetben úgy hajtsa végre, hogy az a lehető legkisebb mértékű változással, környezeti terheléssel járjon. A fúróberendezéseink iszaprendszere zárt üzemű, a talajt és a sekély felszín alatti vizeket nem szennyezi. Az újonnan beszerzésre került fúróberendezések és kiegészítő eszközök mindegyike EURO 6 kibocsátási normának megfelelő meghajtómotorral rendelkezik. Az üzemanyagtartályok alatt kármentő tálcákat alkalmazunk az olajcsepegés veszélye ellen. A kútfúrások során használt fúróiszap bentonitot és polimert (karboximetil- cellulóz) tartalmaz. Előbbi természetes anyag (agyag), utóbbi pedig kb. 5-10 napon belül biokémiai úton lebomlik, a felszín alatti víz így nem szennyeződhet. A munkálatok befejezését követően a munkaterületet – a megrendelői igényeknek megfelelően – a kivitelezést megelőző állapotra állítjuk vissza. Az újonnan beszerzésre került kútfúró berendezéseink korszerű topdrive meghajtással rendelkeznek, mely a hagyományos forgatóasztallal rendelkező berendezésekhez képest jobban vezérelhetők, valamint homogénebb furat mélyíthető kisebb zajterhelés mellett. A fúróberendezések munkaterület igénye kisebb, a berendezéshez tartozó fúrási segédeszközök, szerszámok mennyisége a berendezés kialakításából adódóan kevesebb a jelenleg általánosságban alkalmazott technológiáktól. Az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően társaságunk rendelkezik Magyarország legkorszerűbb berendezésparkjával.

Korszerű berendezéseink

PRAKLA RB25

típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 11,4 m
– toronykapacitás: 20 t
– mélységkapacitás: 6” átmérővel 800 m

PRAKLA RB50

típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 17,9 m
– toronykapacitás: 50 t
– mélységkapacitás: 6” átmérővel 1600 m

PRAKLA RB65

típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 18,2 m
– toronykapacitás: 65 t
– mélységkapacitás: 6” átmérővel 1900 m

Fentieken túl az alábbi kútfúró berendezésekkel rendelkezünk:

Continental EMSCO 160S

 típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 16 m
– toronykapacitás: 70 t
– mélységkapacitás:
   4 1/2” átmérővel 2000 m-ig
   2 7/8” átmérővel 2500 m-ig

Gefco 3000 CF

típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 18,6 m
– toronykapacitás: 50 t
– mélységkapacitás:
   3 1/2” átmérővel 1200 m-ig

URB 3A3

típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 18,4 m
– toronykapacitás: 27 t
– mélységkapacitás:

   2 3/8” átmérővel 600 m-ig

R-400

 típusú kútfúró berendezés
– toronymagasság: 11,2 m
– toronykapacitás: 16 t
– mélységkapacitás:
   2 3/8” átmérővel 400 m-ig

AQUA-1000

kútjavító berendezés

 (saját fejlesztés)

Hideg vizes kutak tisztítására 1000 m-ig alkalmas.

Vízkutak

Ásványvízkutak;
Ivóvízminőség-javító program, kivitelezés

cím:

6762 Sándorfalva, Sövényházi út 1.

Telefon:

+36-62-251-747

E-mail:

aquaplus@aquaplus.hu

hu_HUHungarian