VÍZKEZELÉSI TECHNOLÓGIÁK

VÍZKEZELÉS, IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁS

A 2001., illetve 2002. évtől hatályos vízminőségi előírások alapján fokozott igény jelentkezett, hogy a kitermelt ivó- és termálvíz megfelelő minőségben kerüljön a fogyasztóhoz. Társaságunk felkészült szakembergárdája és évtizedes tervezési és kivitelezési gyakorlata alapján kínál megoldást a felvetődött problémákra. Kiemelnénk Arló nagyközség vízkezelési technológiáját, ahol a kutakból kitermelt víz határérték feletti vas és ammónium tartalmát kellett a vonatkozó előírásoknak megfelelően az előírt értékekre csökkenteni.
A vízkezelés lényege, hogy az ammónium eltávolítása törésponti klórozással történik. A klór adagolása utáni tartózkodási idő egy 15 m3-es tartályban biztosított. A vízbe adagolt klór az ammónium szétbontása mellett a vas oxidációját is elvégzi, tehát a vastalanításhoz külön vegyszerre vagy levegő
bevitelre nincs szükség. Az oxidált vasat tartalmazó vizet egy nyomásfokozó szivattyúcsoport nyomja át a 4 db tartályból álló szűrőcsoportra. A szűrőtartályok töltete osztályozott kvarchomok, kavics. A vastalanított víz aktívszenes adszorbens csoporton keresztül jut el a felhasználási helyre.
A kezelt víz utófertőtlenítésen esik át, így kerül a fogyasztókhoz. Társaságunk foglalkozik vas- és mangántalanító berendezések, LVS típusú gáztalanító berendezések, ammóniamentesítők, kútba épített gáztalanítók tervezésével, engedélyeztetésével, kivitelezésével.
Társaságunk 2013-2015 között részt vett az alábbi települések ivóvízminőség-javító programjában: Kistelek- Csengele, Mezőtúr, Ózd, Szeged-Algyő, Szekszárd, Törökszentmiklós, Jászság (Jászapáti + 7 település), Kiskunlacháza, Fót és térsége.

Ivóvízminőség-javító program, kivitelezés

cím:

6762 Sándorfalva, Sövényházi út 1.

Telefon:

+36-62-251-747

E-mail:

aquaplus@aquaplus.hu

hu_HUHungarian